Anyuka lesz a legjobb magyar pingpongos, nem utazik az olimpiára

Dorogi László

Póta Georgina decemberben jelentette be, hogy gyereket vár, így biztosan nem lesz ott a nyári olimpiai játékokon. Most az is kiderült, hogy már a selejtezőn sem indul el.

Fotó: MTI

A 34 éves Póta Georgina jelenleg a világranglista 38. helyét foglalja el a női asztaliteniszezők között, ezzel ő a legelőkelőbben rangsorolt magyar játékos, ez alapján szinte biztosnak tűnt az olimpiai részvétele.

Csakhogy Póta már decemberben bejelentette, hogy gyermeket vár, így a tokiói olimpiáról biztosan lemarad, ám akkor még nem volt száz százalék, hogy a január 22. és 26. között megrendezendő olimpiai világselejtezőn sem lesz ott Portugáliában.

"Mostanra eldőlt, hogy Gina nem játszik Gondomarban. Nem a megszokott módon mozog már az asztalnál, teljesen természetesen félti a saját és a baba egészségét, így megbeszéltük, hogy nem játszik a selejtezőn"

- nyilatkozta az MTI-nek Bátorfi Zoltán, az asztaliteniszezők szövetségi kapitánya, aki azt is elárulta, a budaörsiek pingpongosát, Fazekas Máriát hívta be a keretbe Póta helyett, ő utazik a csapattal a selejtezőre is.

"Rutinos játékosról van szó, a klubcsapatban szép eredményei voltak ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében, s nem mellékesen védőjátékosok ellen kifejezetten jól játszik, márpedig a lehetséges ellenfeleink között több ilyen pingpongos is van. A Budaörsben Pergel Szandrával nagyon jó párost alkotnak, ami a válogatottnál is több lehetőséget biztosít majd számunkra, ez is szerepet játszott a döntésemben"

- tette hozzá a szövetségi kapitány.

Azzal Bátorfi is tisztában van, hogy Póta Georginát nem lehet egy az egyben pótolni, ezért nagyon nehéz dolga lesz a magyar csapatnak a portugáliai versenyen.

Az olimpián a férfiaknál és a nőknél egyaránt 16 csapat indulhat, a világselejtezőből kilenc együttes kvalifikálja magát az ötkarikás játékokra, a magyar női együttes Póta hiányában is kiemeltként vág neki a küzdelmeknek. A magyar női válogatott a Madarász Dóra, Pergel Szandra, Hartbrich Leonie, Nagyváradi Mercédesz, Fazekas Mária ötössel vág neki a selejtezőnek.

https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/88685/pics/lead_800x600.jpg
asztalitenisz,Út Tokióba
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?