Férfimunka: ötkarikás kvótát szereztek a magyar női pingpongosok

Pintér M. Lajos

Hazai pályán ütötték el a tokiói repülőjegytől a csak honosított játékosokkal felálló portugálokat.

Madarász Dóra ötkarikás öröme. Fotó: Facebook/MOATSZ

Bravúr a javából: a magyar női válogatott 3-1-re legyőzte a házigazda portugálokat az asztaliteniszezők csapat olimpiai kvalifikációs versenyén, Gondomarban, ezzel kvótát szerzett a nyári, tokiói játékokra. Ez az első alkalom, hogy Magyarország csapatban is kvalifikálta magát az olimpiára!

A hetedik helyen kiemelt válogatott – Madarász Dóra, Pergel Szandra, Fazekas Mária összeállításban – a kvótáról döntő csütörtöki csoportdöntőben szenzációs játékkal verte a 13.-ként rangsorolt hazaiakat, akiknél csak honosított kínai játékosok szerepeltek.

A három főre szóló csapatkvóta azt jelenti, hogy Magyarország egyesben is indíthat majd két asztaliteniszezőt az olimpia női versenyében.

„Nagyon boldogok vagyunk! Az volt a siker titka, hogy a lányok elhitték, van keresnivalójuk. A tegnapi meccs óta ezt sulykoltam, hogy tessék vért inni, mert sikerülhet! Észak-Korea mellett a portugál csapat volt az, amelyet mindenki el akart kerülni, de én ezzel együtt is végig bíztam a sikerünkben, ami összejött és amit teljesen megérdemeltünk”

– mondta az MTI-nek Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány. Hozzátette: nagyon büszke a csapatára, Fazekas Máriára, aki a várandós Póta Georgina helyére ugrott be nagyszerűen, Madarász Dórára, aki nem vesztett meccset Gondomarban, és Pergel Szandrára, aki ugyancsak remek teljesítményt nyújtott.

„És azt is ki szeretném emelni, hogy Póta Gina ugyan most nem volt itt velünk, de világranglistás helyezése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a hetedik helyen emeltek ki bennünket, úgyhogy ez az ő sikere is”

– hangsúlyozta a szakvezető.

Nők, csoportdöntő:

Magyarország – Portugália 3-1

Pergel Szandra, Fazekas Mária – Xue Luo, Jieni Shao 3-1 (7, -6, 8, 4)
Madarász Dóra – Fu Yu 3-1 (-5, 13, 7, 5)
Pergel – Shao 1-3 (-8, -6, 11, -8)
Madarász – Luo 3-2 (-8, 6, -8, 6, 7)

https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/89382/pics/lead_800x600.jpg
asztalitenisz,tokió,Út Tokióba
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?