Női vízilabda: aggódhatunk a kvóta miatt, egy rossz passzon múlhat Tokió

Pintér M. Lajos

Négy bombaerős válogatott közül kettő nem lesz ott a nyári olimpián. A brutális selejtezőtornán alighanem lerágjuk majd a körmünket.

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint „brutális” lesz a márciusi, trieszti kvalifikációs torna, amely az utolsó lehetősége az együttesnek arra, hogy kivívja a tokiói indulást. A szakember erről hétfőn beszélt az M4 Sporthíradójában az Eb-bronz után.

„Brutális lesz a kvalifikációs torna, hiszen a magyar, az olasz, a görög és a holland csapat közül kettő ki fog esni. Ott már egy mérkőzésen belül akár egy rossz passzon vagy egy kapufán is múlhat az olimpiai részvétel”

– nyilatkozott Bíró Attila, és hozzátette, az volt a terv, hogy a gárda hazai környezetben harcolja ki a tokiói indulást, ugyanakkor megvolt a B opció is, ennek fényében írták ki erre a szezonra a bajnoki idényt és a nemzetközi kupákat is.

A szövetségi kapitány kiemelte, az elmúlt fél évben rendkívül sokat fejlődött az együttes, amely kis szerencsével még előrébb is végezhetett volna a budapesti kontinensviadalon. Ez a rendkívül fiatal csapat képes arra, hogy akár hétről hétre fejlődjön, ezért bízik abban, hogy meglesz az olimpiai kvalifikáció, Tokióban pedig akár egy nagyot is tud majd „villantani”.

Az Európa-bajnoki szereplés kapcsán külön dicsérte Keszthelyi Ritát, aki nemcsak a vízben, hanem a parton is vezér, kiegyensúlyozott, gólerős játékával komoly támaszt nyújt a csapatnak. Szerencsére felnőtt mellé Gurisatti Gréta, míg Leimeter Dóra Európa egyik legjobb balkezes játékosává vált, és – mondta az MTI szerint – az olyan fiatalok előtt pedig, mint Vályi Vanda vagy Rybanska Natasa, nagy jövő áll.

https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/89591/pics/lead_800x600.jpg
Út Tokióba,válogatott,vízilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?