A görögöket szinte biztosan le kell győznie a magyar lányoknak Tokióért

Dorogi László

Bíró Attila együttese nem járt rosszul az olimpiai selejtezőtorna sorsolásánál, amit márciusban tartanak meg Triesztben.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A svájci Lausanne-ban tartották meg a női vízilabdások olimpiai selejtező-tornájának sorsolását, ahol az Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott is ellenfeleket kapott. A tornát Triesztben rendezik meg márciusban, Bíró Attila együttese pedig az Európa-bajnoki hatodik Görögország mellett Izraellel, Új-Zélanddal és az ázsiai selejtező győztesével küzdhet meg az olimpiai részvételért.

A másik ágon a hollandok, a franciák, az olaszok, a szlovákok, valamint az ázsiai selejtező második helyezettje szerepel majd. Az egyelőre azért nem dőlt el, hogy Ázsiából mely csapatok vehetnek részt a tornán, mert a koronavírus miatt az ázsiai olimpiai selejtező-tornának a megrendezése is kérdéses.

Az olimpiai selejtezőről az eredeti elképzelések szerint három válogatott szerezhetett volna kvótát a nyári játékokra, csakhogy a Dél-afrikai Köztársaság jelezte, hogy Afrika bajnokaként vállalja a tokiói szereplést, így a trieszti tornáról csak a két döntős szerez kvótát.

Mindez azt jelenti, hogy ha nem borul a papírforma, a holland, olasz, görög hármasból legalább kettőt meg kell előznie Bíró Attila csapatának az olimpiai részvételért.

A selejtezőt március 8. és 15. között rendezik meg, a csoportküzdelmek után egyenes kieséses rendszerben a negyeddöntőkkel folytatódik a viadal.

Női vízilabda, olimpiai selejtező-torna, Trieszt

A csoport: Hollandia, Franciaország, Olaszország, Ázsia 2, Szlovákia

B csoport: Görögország, MAGYARORSZÁG, Izrael, Új-Zéland, Ázsia 1

https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/90305/pics/lead_800x600.jpg
tokió,Út Tokióba,vízilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?