Női vízilabda: az ő kezükben van a tokiói kvótánk

Pintér M. Lajos

Tizenhat fős kerettel kedden kezdi meg a felkészülést a magyar női vízilabda-válogatott a trieszti olimpiai selejtezőre.

Gangl Edina kapus és Máté Zsuzsanna a hollandok elleni Eb-bronzmeccsen. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az olaszországi selejtezőn, az utolsó kvótaszerző tornán a magyar válogatott az Eb-n hatodik görögökkel, valamint az izraeliekkel, az új-zélandiakkal és egy ázsiai csapattal szerepel egy csoportban. Az, hogy melyik ázsiai csapatok utaznak a tornára, még nem dőlt el, a koronavírus-járvány miatt ugyanis tisztázatlan a kontinens olimpiai selejtezős tornájának sorsa. Mivel az afrikai kontinens legjobbja, a Dél-afrikai Köztársaság jelezte, hogy vállalja a tokiói részvételt, a trieszti tornáról csak a két döntős szerez kvótát – tájékoztat a szövetség honlapja.

A selejtezőt március 8. és 15. között rendezik meg, a csoportküzdelmek után negyeddöntőkkel folytatódik a viadal. Ezt megelőzően a mieink a világliga selejtezőjében összecsapnak Hollandiával, és közösen készülnek majd az ausztrál nemzeti együttessel.

A csoport:

Hollandia, Franciaország, Olaszország, Ázsia 2, Szlovákia

B csoport:

Görögország, MAGYARORSZÁG, Izrael, Új-Zéland, Ázsia 1

A női válogatott 16-os kerete:

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Eger)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/90606/pics/lead_800x600.jpg
Út Tokióba,vízilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?