"Most aligha lehetne olimpia"

Ositani Hitosi japán virológus szerint a koronavírus miatt, ha most kezdődne, akkor aligha lehetne megrendezni a tokiói olimpiát.

Fotó: alomutazo.hu

A szakértő hazájában, a külföldi tudósítók klubjában azt mondta, hogy meg kell találniuk a legjobb módszert az olimpia biztonságos megrendezésére, egyelőre azonban nem áll rendelkezésükre a kellően hatékony stratégia.

„Ezért gondolom azt, hogy most nehezen tudnánk olimpiát rendezni”

– mondta és hozzátette, hogy július végére azonban más helyzetben lehetünk.

A nyári olimpia szervezői és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság illetékesei az elmúlt hetekben többször kijelentették már, hogy mindenben követik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásait. Ositani, a WHO korábbi tanácsadója elmondta, hogy nem tud biztosat mondani arról, mi lesz a helyzet Japánban július végén, de nem tartja valószínűnek, hogy nagy járványok lennének.

A japán virológus szerint aggodalomra az ad okot, hogy a vuhani típusú járvány más földrészeken is feltűnt.

„Hogy a járvány az olimpia kezdetéig kitart-e, az függ a vírustól, a társadalmi erőfeszítésektől, valamint a nemzetközi közösségek összefogásától”

– tette hozzá.

A tokiói olimpia július 24-én kezdődik és augusztus 9-ig tart.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerdán közölt adatai szerint kedd éjfélig 1749 új esettel a fertőzöttek száma Kína szárazföldi részén 74 185-re nőtt. Ugyaneddig 136 új halálozást jelentettek, a vírus ezzel immár 2004 életet követelt a szárazföldi Kínában, miközben Hongkongban szerda reggel veszítette életét a járvány második ottani áldozata.

Címkék: Út Tokióba
https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/90665/pics/lead_800x600.jpg
Út Tokióba
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?