Rendben haladnak az előkészületek, nem marad el az olimpia

Dorogi László

Thomas Bach NOB-elnök úgy véli, az eredeti terveknek megfelelően, július 24-én kezdetét veszi a tokiói olimpia.

Az elmúlt napokban többször, több helyen lehetett arról olvasni, hogy az újfajta koronavírus-járvány miatt akár veszélybe is kerülhet a nyári ötkarikás játékok megrendezése, már ami az eredetileg kitűzött dátumot illeti. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság háza tájáról is több véleményt lehetett hallani, a korábbi NOB-alelnök szerint azt is érdemes lenne fontolóra venni, hogy elhalasszák a játékokat.

Május végéig el kell dönteni, lesz-e olimpia idén Tokióban

A Nemzetközi Olimpiai Szövetség legrégebbi tagja szerint komolyan latba kell venni az ötkarikás játékok elhalasztásának lehetőségét. Immáron nemcsak Kínát, de az egész világot "rettegésben tartja" a koronavírus terjedése, amely már betette a lábát az európai kontinensre is.

Thomas Bach, a NOB elnöke egy interjúban viszont lehűtötte a kedélyeket, a korábbi olimpiai bajnok szerint az előkészületek a megfelelő ütemben zajlanak, így nem lesz akadálya annak, hogy július 24-én elkezdődjön az olimpia Tokióban.

A sportvezető kiemelte, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság csak előre tekint, az Egészségügyi Világszervezettel, a Kínai Olimpiai Bizottsággal, a tokiói szervezőbizottsággal, a japán hatóságokkal, valamint számos nemzeti olimpiai bizottsággal karöltve azon dolgoznak, hogy biztosítsák a sportolók biztonságos felkészülését és kvalifikációs eseményeit.

"Remek egység és szolidaritás jellemzi az olimpiai mozgalmat a felkészülés és különösen a kvalifikáció tekintetében. Nagyon büszke vagyok erre, hiszen rengeteg nemzeti olimpiai bizottság, ország és szövetség dolgozik együtt azért, hogy kezelje a vírus által támasztott kihívást"

- idézi a Magyar Olimpiai Bizottság Bachot.

A NOB-elnök hozzátette, jelenleg az a legfontosabb, hogy a szervezők és a NOB biztosítsák a kvalifikációs folyamatot és a sportolók védelmét, ennek érdekében a kínai birkózócsapat például Szerbiában készül, a kínai asztaliteniszezők Katarban gyakorolnak, a kínai női kosárlabda-válogatott pedig Horvátországban készül a játékokra. A kínai kvalifikációs versenyeket és tornákat heteken belül áthelyezték más országokba, ahol garantált a sportolók biztonsága.

Thomas Bach az előkészületekkel kapcsolatban elmondta, minden rendben halad, a folyamatból pedig mindenki kiveszi a részét, hogy aztán kihívásokkal teli, de eredményes kvalifikációs időszak után, egy sikeresen megrendezett 2020-as tokiói olimpiai játékoknak örvendhessünk.

Címkék: NOB, tokió
https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/91119/pics/lead_800x600.jpg
NOB,tokió
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?