A magyar férfi kardcsapat ott lesz az olimpián!

Dorogi László

A magyar férfi kardválogatott negyedik helyen zárt a luxemburgi világkupa-állomáson, így biztosította helyét Tokióban.

Fotó: hunfencing.hu

A magyar csapat tavaly a világ- és az Európa-bajnokságon is ezüstérmet szerzett és a világkupa-sorozatban is jól teljesített, így már az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó előtti versenyét megelőzően is jó esélye volt arra, hogy megszerezze a kvótát a nyári ötkarikás játékokra. A magyar kardválogatott olimpiai indulásával tulajdonképpen már hetek óta lehetett számolni, de a luxemburgi negyedik hellyel vált biztossá a kvalifikáció, ehhez persze kellett az is, hogy az oroszok és a franciák ne jussanak be a legjobb négy közé.

A szombaton egyéniben győztes, kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron, valamint a világbajnoki arany- és ezüstérmes Szatmári András, továbbá Gémesi Csanád és Decsi Tamás alkotta válogatott előbb 45-38-ra verte az ukránokat, majd a negyeddöntőben 45-40-re az amerikaiakat. Az elődöntőben 45-42-re kikapott az olaszoktól, a harmadik helyért rendezett mérkőzésen pedig 45-44-re a németektől.

Az ötkarikás játékokon a világranglista első négy helyezettje indulhat automatikusan, az eredményeknek köszönhetően itt található a magyar válogatott is, a további négy olimpiai résztvevő pedig majd a földrészenkénti eloszlásban kerül a mezőnybe. A tokiói olimpián a csapatversenybe nevezett három vívó egyéniben is pástra léphet, ezért is volt különösen fontos, hogy sikerült csapatban kvótát szerezni, a csapatban pedig szerepel egy tartalék vívó is.

A kvalifikációs sorozat két hét múlva, a Gerevich-Kovács-Kárpáti viadallal ér véget Budapesten.

Címkék: Út Tokióba, vívás
https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/91505/pics/lead_800x600.jpg
Út Tokióba,vívás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?