Kézilabda: biztosan megtartják az olimpiai selejtezőtornákat

Dorogi László

Ez a döntés érinti a magyar lányokat is, akik Győrben szállnak harcba a tokiói kvótáért.

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

A Nemzetközi Kézilabda szövetség szerdán döntött úgy, hogy sem a női, sem a férfi olimpiai selejtezőtornákat nem halasztja el a koronavírus-járvány miatt - írta meg a Handball Planet.

Az IHF egyeztetett a tornákat szervező szövetségek - így a Magyar Kézilabda Szövetség - elnökeivel, akik megegyeztek abban, hogy minden rendező ország a saját kormányának utasításait követve bonyolítja le a tornákat. Mindez azt jelenti, hogy sem a három női, sem a három férfi selejtezőn nem lesznek nézők a lelátón, zárt kapuk mögött rendezik meg a találkozókat.

"A mai napon tárgyaltunk a Nemzetközi Kézilabda Szövetség elnökével, Dr. Hasszan Musztafával, a Győrben rendezendő olimpiai selejtezőről, tekintettel arra, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a magyar kormány az egész országra kiterjedő veszélyhelyzetet hirdetett"

– mondta Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

"Bár a magyar női válogatott és a szurkolók miatt is nagyon szerettük volna, hogy az eredeti terveknek megfelelően, ötezer néző előtt kerüljön sor a kvalifikációs tornára, büszkék voltunk rá, hogy elnyertük a rendezést, de ez most nem valósulhat meg, mert az emberi életnél, az egészségnél és a biztonságnál, nincs fontosabb. A selejtező zárt kapus lesz, de az IHF-fel egyetértésben az eredeti helyszínen és időpontban. Az MKSZ számára a sportággal kapcsolatos kötelezettségein és elhivatottságán túl kiemelt jelentőségű a magyar kézilabdázás valamennyi szereplőjének, valamint a szurkolók egészségének védelme, és elkötelezett a veszélyhelyzeti joggyakorlat és a jogszabályok betartása mellett. Kérünk minden szurkolót, értse meg a döntésünket, és a televízión keresztül kísérje figyelemmel a tornát, szorítson a magyar sikerért!"

- tette hozzá az MKSZ elnöke.

A magyar női kézilabda-válogatott Győrben léphet pályára az olimpiai kvóta megszerzéséért, ahol sorrendben Kazahsztán, Szerbia és Oroszország lesz az Elek Gábor-Danyi Gábor szövetségi kapitányi páros vezette csapat ellenfele. A mérkőzéseket március 20. és 22. között rendezik meg, az első két helyen végző válogatott kijut a tokiói ötkarikás játékokra.

https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/91650/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda,Út Tokióba
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?