Tokió 2021? Tokió 2022? Lehetséges!

Dorogi László

Bár Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke korábban egyértelműen kijelentette, szó sem lehet a tokiói ötkarikás játékok halasztásáról, most már közel sem biztos, hogy lesz idén olimpia.

Fotó: bangkokpost.com

Akár egy, vagy két évvel is elcsúsztathatják a tokiói olimpia kezdését az újfajta koronavírus-járvány miatt - erről Takahasi Harujuki, az ötkarikás játékok japán szervezőbizottságának tagja beszélt a The Wall Street Journalnak adott interjújában.

Ezt persze még ne vegyük készpénznek, hiszen a testület még nem vitatta meg, ténylegesen milyen hatást gyakorolhat a koronavírus a nyári játékokra, ugyanis december óta nem ültek össze, márpedig azóta sok minden változott.

Takahasi úgy véli, hogy a zárt kapus olimpia ötlete szóba sem jöhet, ugyanis a nézők nélküli versenyek hatalmas pénzügyi károkat okoznának Japánnak, hiszen az olimpiára fordított költségek jelentős része a belépőkből származó bevételből jön vissza.

A szervezőbizottság tagja azt sem tartja reális elképzelésnek, hogy néhány hónappal csúsztassák el az olimpiát, emiatt ugyanis gyakorlatilag a teljes őszi sportnaptárat át kellene alakítani, ami nem könnyű feladat.

Egyes szakértők úgy vélik, az olimpia egy évvel történő elhalasztása komoly logisztikai problémákat okoznak, ugyanakkor a közvetítések szempontjából megoldható lenne, mivel a közvetítési jogokkal rendelkező médiumok általában laza nyári műsorrendjébe bőven beleférne.

A japán olimpiaügyi miniszter, Hasimoto Szejko múlt héten úgy nyilatkozott, az ázsiai ország a terveknek megfelelően készül a nyári játékokra, szerinte az olimpia lemondása vagy elhalasztása elfogadhatatlan lenne a sportolók számára.

Címkék: tokió
https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/91627/pics/lead_800x600.jpg
tokió
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?