Női kézilabda: a győri olimpiai selejtezőt is el kellett halasztani

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) a koronavírus terjedésének megakadályozása miatt elhalasztotta a március 20–22. közötti időpontra kiírt női olimpiai selejtezőket, így nem rendezik meg a győri kvalifikációs tornát sem.

Fotó: blikk.hu

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) közleménye kiemeli, a honi szervezet folyamatosan egyeztet az IHF-fel, és amennyiben a járványügyi helyzet, valamint a jogszabályok megengedik, későbbi, júniusi időpontban mindenképpen szeretné megrendezni az olimpiai selejtezőt.

„Nagyon sajnáljuk, ugyanakkor megértjük a Nemzetközi Kézilabda-szövetség döntését"

– idézi Novák Andrást, az MKSZ operatív igazgatóját a közlemény.

"Nagyon reméljük, hogy későbbi időpontban sorra kerül a torna, és természetesen jelezzük az IHF-nek, hogy készen állunk a rendezésre, ha a körülmények lehetővé teszik. Az egyéb magyarországi eseményekkel kapcsolatban folyamatosan figyeljük a híreket, egyeztetünk és gyűjtjük az információkat, ha szükséges, további döntéseket is hozunk, hiszen a legfontosabb a sportolók egészsége.”

A győri olimpiai selejtezőt korábbi határozat alapján zárt kapuk mögött játszották volna le, de az új döntés felülírja a korábbit.

https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/91734/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda,válogatott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?