Koronavírusos a Japán Olimpiai Bizottság alelnöke

Dorogi László

A japánok eddig foggal-körömmel ragaszkodtak a nyári, tokiói ötkarikás játékok eredeti időpontban történő megrendezéséhez, de lassan nekik is érdemes lenne átgondolni a dolgokat.

Megfertőzte a koronavírus Tasima Kozót, a Japán Olimpiai Bizottság alelnökét, aki egyben a szigetországi futballszövetség vezetője is - írja az MTI. Kozó az elmúlt napokban Észak-Írországban, Hollandiában és az Egyesült Államokban is járt különböző futballszakmai találkozókon, ezért jó eséllyel tovább is adhatta a vírust.

A 62 éves sportvezető a Japan Times beszámolója szerint enyhén lázas és a tüdőgyulladás tüneteit mutatja, de összességében rendben van, a koronavírus-teszt eredményét ő maga is megerősítette.

A japánok az elmúlt napokban többször is kijelentették, szeretnék az eredetileg tervezett időpontban, idén július 24. és augusztus 9. között megrendezni a nyári olimpiát. Mindeközben a világon sorra függesztik fel, vagy törlik el a különböző sporteseményeket, mérkőzéseket, bajnokságokat a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. A brit atléták kedden az olimpia halasztására kérték az ötkarikás játékok szervezőit, kérdés, hogy a japán bizottság alelnökének megbetegedése milyen lépésre sarkallja az ázsiaiakat.

Címkék: tokió
https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/91959/pics/lead_800x600.jpg
tokió
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?