Tokió 2020: egyre nehezebbé válik a kvótaszerzés Baji Balázsnak

Szabó Róbert

A világbajnoki bronzérmes gátfutó az M1-nek adott interjújában aggodalmát fejezte ki az olimpiai kvóta megszerezésével kapcsolatban.

Fotó: Origo

Az egyéves kényszerpihenő után februárban visszatérő Baji Balázs elmondta, hogy mivel jelenleg nem módosítottak az olimpia július 24-i kezdődátumán, ezért folyamatosan edzésben kell maradniuk. Ennek ellenére szerencsésnek tartja magát, hiszen a Budapest Honvéd sportegyesület nyitva tartja kapuit számára, hiszen mint olimpiára készülő versenyző tagja a kiemelt keretnek. Többen viszont parkokban, valamint erdőkben kénytelenek elvégezni a szükséges futómunkát.

Szerencsés dolgom van, mert a Budapesti Honvéd sportegyesület még a kiemelt keretének, az olimpiára készülő sportolóinak nyitva tartja a kapuit, másoknak azonban nem. Ha nagyon szükséges, akkor ott el tudom végezni a pályaedzéseimet. Egyébként meg itthon, vagy emberek által kevésbé látogatott parkokban, erdőkben próbáljuk elvégezni azt a futómunkát, amire szükség van. Ez viszont nyilvánvalóan közel sincs olyan minőségű és mennyiségű edzésmunka, mintha annak rendje és módja szerint történne. Most is például Törökországban edzőtáboroznék - nyilatkozta Baji Balázs.

Emellett a sportoló elmondta, hogy próbálja megtartani hitét és motivációját ebben a nehéz időszakban. Utóbbit viszont nehéznek tartja, hiszen jelenleg a kvalifikációs verseny is kérdésessé vált, de maga az olimpia megrendezése sem biztos. Hangsúlyozta továbbá azt is, hogy jelenleg közel tökéletesnek érzi állapotát, de gyógytornára, valamint kezelésekre a kialakult helyzet miatt nem tud járni, amik pedig kellenének a teljes felépüléséhez.

Minél kevesebb verseny lesz megtartva májustól június 30-ig bezárólag, annál kevesebb lehetőségem van kijutni az olimpiára. Ami egyébként sem lett volna egyszerű, így viszont végképp kimondottan nehézzé válik. Nagyon aggódom azért, hogy egyáltalán lesz-e lehetőségem olimpiai kvalifikációt szerezni. Illetve még ha lesz is lehetőségem, ebben a nagyon furcsa kényszerhelyzetben hogyan tudunk majd úgy felkészülni, hogy ezeken a bizonytalanná vált versenyeken tudjam hozni azt a nagyon komoly formát, ami egy olimpiai kvalifikációhoz szükséges - mondta Baji Balázs az M1-nek.

https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/92107/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?