Tokió 2020: pontosan egy évet csúszhat az olimpia – sajtóhír

Szabó Róbert

A New York Times és az NHK japán állami műsorszolgáltató is úgy értesült, hogy 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezhetik meg az elhalasztott ötkarikás játékokat.

Fotó: ÁlomUtazó

A 2020-as tokiói olimpiát, mint ahogy számos más sporteseményt el kellett halasztani a koronavírus-járvány miatt. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság ezt a döntést hosszas mérlegelés után hozta meg, majd pénteken azt közölte, hogy három héten belül jelenti be az új időpontot. A New York Times viszont valószínűnek tartja, hogy ennél korábban, akár már a napokban bejelenthetik az elhalasztott ötkarikás játékok új időpontját. Ezt támaszthatja az alá, hogy vasárnap a NOB végrehajtó bizottsága rendkívüli ülést tart.

A hír szerint július 23-án lenne az első napja az olimpiának, és augusztus 8-án érne véget. Ez azért is lenne a legalkalmasabb, mert ez a legjobb időszak az NBC Universal számára, amely több mint egymilliárd dollárt fizet az ötkarikás játékok egyesült államokbeli médiajogaiért.

A nemzetközi sportági szövetség korábban azt javasolta, hogy tavasszal rendezzék meg az elhalasztott játékokat, viszont ez aligha fog megtörténni, hiszen a legjelentősebb európai labdarúgó-bajnokságok, valamint az NHL, NBA és MBL ekkor még javában zajlik. Emellett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság valószínűleg el akarja kerülni az ütközést a szintén jövő nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnoksággal is.

https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/92528/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?