Megvan a tokiói olimpia új időpontja

Ragnar Volarus

Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd 2021-ben a tokiói olimpia.

Ezt a hírt közölte hétfőn a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC), a játékok szervezőbizottsága, Tokió városa és a japán kormány.

A játékokra eredetileg idén július 24. és augusztus 9. között került volna sor, de a koronavírus-járvány miatt a jövő évre halasztották. 

A NOB jelentése szerint Thomas Bach NOB-elnök, Mori Josiro, a szervezőbizottság elnöke, Koike Juriko, Tokió kormányzója, valamint Hasimoto Szeiko, olimpiáért és paralimpiáért felelős miniszter telekonferencián egyeztek meg az új dátumról.

A döntést három fő szempont alapján hozták meg:

- a sportolók és minden résztvevő egészségének védelme, egyúttal a COVID-19 vírus megfékezése

- az olimpiai sportágak és a versenyzők érdekeinek védelme

- a globális nemzetközi sportnaptár

„Szeretnék köszönetet mondani minden nemzetközi sportszövetségnek egyhangú támogatásukért, a kontinentális és a nemzeti olimpiai bizottságoknak pedig a nagyszerű közreműködésükért és támogatásukért. Köszönöm a NOB sportolói bizottságának is a munkát, állandó kapcsolatban voltunk az elmúlt napokban. Bízom abban, hogy a szervezőbizottsággal, a tokiói és a japán kormánnyal, valamint minden partnerünkkel megfelelünk ennek a példátlan kihívásnak. Az emberiség jelenleg egy sötét alagútban van, a tokiói olimpia lehet a fény az alagút végén.”

 – idézte a NOB Thomas Bachot.

Thomas Bach és Abe Sindzo japán miniszterelnök múlt kedden jelentette be a játékok 2021-re halasztását. Az elnevezés továbbra is Tokió 2020 lesz.

https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/92608/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?