Tokió 2020: pozitívan várja a kvalifikációs sorozatot Pigniczki Fanni

Szabó Róbert

A ritmikus gimnasztikázó Pigniczki Fanni az M4 Sportnak adott interjújában elmondta, hogy optimistán várja a halasztások ellenére is az olimpiai kvalifikációs sorozatot.

Fotó: M4 Sport

A sportoló februárban Japánban edzőtáborozott, ahol csiszolgatta gyakorlatát, valamint újdonságokat is beépítettek a koreográfiájába. Amikor először hallott, hogy elhalasztják az áprilisi világkupa-sorozatot és a májusi Európa-bajnokságot nagyon el volt keseredve, hiszen úgy érezte, hogy jó formában van. Pigniczki Fanni emellett elárulta, hogy eleinte érezte a nyomást amiatt, hogy Fráter Viktória sydneyi szereplését követően, azaz 20 év után ő lehet az első magyar ritmikus gimnasztikázó az olimpián.

A halasztások ellenére viszont optimistán várja az olimpiai kvalifikációs selejtezőket, és úgy érzi, hogy a tavalyi bakui világbajnokságon összetett döntős szereplésével jó pontokat szerzett a bíróknál. Jelenleg a felkészülését egyéni program szerint végzi, interneten keresztül kapja edzésterveit és az instrukciókat Lauber Zsófiától és Deutsch-Lazsányi Erikától.

Pigniczki Fanni a bakui világbajnokságon nyújtott teljesítményével jogot szerzett arra, hogy Magyarország részt vehessen a Világjátékokon, amelyet 2022. július 7. és 17. között rendeznek az egyesült államokbeli Birminghemban. 

Címkék: tokió, Út Tokióba
https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/93186/pics/lead_800x600.png
tokió,Út Tokióba
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?