Ha jövőre sem lesz olimpia Tokióban, akkor egyáltalán nem lesz olimpia Tokióban

Dorogi László

A japán olimpiai szervezőbizottság vezetője szerint ha 2021-ben sem tudják megrendezni az ötkarikás játékokat a koronavírus-járvány miatt, akkor le kell mondaniuk a rendezést.

Fotó: The New York Times

Mori Josiro a Nikkan Sports japán sport-napilapnak adott interjút, amelyben megerősítette korábbi véleményét, miszerint 2021 nyaráról már semmiképpen nem lehet tovább halasztani az eredetileg idén nyárra tervezett tokiói olimpiát és ha jövőre sem tudják megrendezni a játékokat, akkor le kell mondaniuk a rendezésről.

Jositake Jokokura, a japán orvosi bizottság irányítója korábban úgy fogalmazott, amennyiben nem készül el jövő nyárig a hatékony ellenszer az új típusú koronavírus ellen, akkor biztosan nem tudnak biztonságos olimpiát rendezni. Hozzátéve, hiába javul a járványhelyzet Japánban a következő nyárig, ha a világ más részein továbbra tovább terjed a vírus, nem kockáztathatnak egy ilyen volumenű sportesemény rendezésével.

Ezzel a véleménnyel egybecseng Devi Sridhar, az Edinburgh-i Egyetem közegészségügyi professzorának meglátása, aki úgy vélekedik, amennyiben nem fejlesztik ki a koronavírus elleni oltást jövő nyárig, a tokiói olimpia és paralimpia 2021-es rendezése sem reális és hasonló állásponton van Ivata Kentaro, a Kobe Egyetem fertőző betegségek professzora is.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság március végén jelentette be, hogy az eredetileg idén nyárra tervezett olimpiai játékokat 2021. július 23-a és augusztus 8-a között rendezik meg Tokióban.

Címkék: tokió, Út Tokióba
https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/94055/pics/lead_800x600.jpg
tokió,Út Tokióba
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?