Kulcsár Krisztián vezeti csatába a következő olimpián a MOB-ot

Pintér M. Lajos

Az eddigi elnököt újabb négy esztendőre választották újra.

Fotók: MTI/Illyés Tibor

Újabb négy évre Kulcsár Krisztiánt választották meg elnöknek a Magyar Olimpiai Bizottság szombati tisztújító közgyűlésén. A tisztséget 2017 májusa óta betöltő sportvezető – egyedüli jelölt volt – a tagságtól 103 támogató szavazatot kapott, hárman pedig nemmel voksoltak. A téli sportágakért felelős alelnöki posztra Deutsch Tamást, a nyári sportágakért felelős alelnöki tisztségre pedig Schmidt Gábort választották meg. A tagság döntése alapján az elnökségbe Vári Attila, Magyar Zoltán, Wladár Sándor, Markovits László, Kovács Antal, Imre Géza és Pálinger Katalin került be.

Miután a közgyűlés egyhangúlag módosította a szervezet alapszabályát, Kulcsár és az új tisztségviselők megbízatása a párizsi olimpiát követő, legkésőbb 2024. szeptember 15-ig megtartandó tisztújító közgyűlésig szól – tudósít az MTI.

Újraválasztása után az aktív karrierje során világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó Kulcsár elmondta: a szavazás aránya jólesett neki, és jelzi azt a bizalmat, amelyet az elmúlt időszak munkája alapján kiérdemeltek. Az, hogy kihívó nélkül lett MOB-elnök, szintén azt jelzi, hogy jó úton járnak.

A közgyűlésen elhangzott elnöki beszámolójában kiemelte: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a japán szervezőbizottság által március 24-én bejelentett halasztás, amely a média és a világ nyomására a tervezettnél egy hónappal előbb született meg, a legjobb döntés volt. Egyértelmű siker, hogy nem marad el a tokiói olimpia, és az is, hogy hamar megszületett az új dátum, nem hagyták bizonytalanságban a sportvilágot.

Magyar szempontból a jövő évre halasztott ötkarikás játékokra a célok továbbra is érvényben vannak, azokon nem kell módosítani, vagyis 150-160 fős csapatlétszámot és 13 érmet remél a vezetőség.

A MOB-elnök megemlítette azt a pénzügyi keretet, amelyet a nemzeti olimpiai bizottságok kaptak a NOB-tól a halasztás költségeire, illetve kiemelte: a magyar kormány azonnal támogatásáról biztosította a MOB-ot, és a sport a 2021-es költségvetésben is kiemelt ágazatként szerepel.

https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/96578/pics/lead_800x600.jpg
Kulcsár Krisztián,MOB,tokió,Út Tokióba,vívás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?