Folytassa, Szász-Kovács Emese!

Dorogi László

Olimpiai bajnok párbajtőrvívónk nem mondott le a tokiói olimpiáról, sőt! Egy évvel meghosszabbította szerződését klubjával, a Vasassal, és gőzerővel dolgozik azon, hogy ott lehessen a jövő nyári ötkarikás játékokon.

Fotó: MTI

A 37 éves vívó a Vasas hivatalos honlapjának elmondta, semmit nem változtatott céljain az olimpia egy évvel történő elhalasztása, továbbra is azért dolgozik, hogy részt vehessen a tokiói játékokon 2021 nyarán.

"Korábban persze bizonytalan voltam, hogy a tokiói olimpia után folytatom-e, de amikor kiderült a 2021-re való halasztás, egyértelmű volt, hogy végig vívok még egy teljes szezont. Ha már egyszer beleálltam ebbe az egészbe, nem fogom félbehagyni"

- szögezte le Szász-Kovács, hozzátéve, hogy családja is teljes mértékben támogatta a döntését.

Rio de Janeiro olimpiai bajnoka tavaly nyáron adott életet ikreinek, s elmondása szerint a kicsik is jól bírják a helyzetet, a családon belül pedig mindig meg tudják oldani a gyerekek felügyeletét, így nyugodt körülmények között tud edzeni. A tokiói olimpia halasztása még jól is jött Szász-Kovács Emesének, hiszen időt nyert a felkészülésre.

"Márciusban, amikor visszatértem a budapesti Grand Prix-n a pástra, egyszer-egyszer már visszajöttek a régi mozdulatok, aminek nagyon örültem. Most egy kicsit nyugodtabban tudunk tovább dolgozni Peterdi Andrással annak érdekében, hogy minél több dolgot felelevenítsünk a korábbi vívásomból"

- jegyezte meg a Vasas sportolója, aki azt is elmondta: a legfontosabb az lenne, hogy minél többet tudjon versenyezni, hiszen csak úgy rázódhatna vissza a vívásba.

"Egyelőre még semmi konkrétum nincs a menetrend kapcsán, csak annyi tűnik biztosnak, hogy az olimpia előtt lemegy majd valamikor az utolsó kvalifikációs világkupa-verseny, utána pedig már csak a zónakvalifikáció marad, ahol egyetlen kvóta talál gazdára. A tokiói részvétel kiharcolása kapcsán tehát semmi nem változott, nekem minden bizonnyal ezt az utóbbit, az egyetlen lehetőséget kell majd megragadnom. Ehhez persze előtte itthon is bizonyítanom kell, de én továbbra is csak magammal, a saját formám mihamarabbi visszanyerésével foglalkozom. Meglátjuk, ez mire lesz majd elég"

- fogalmazott Rio de Janeiro bajnoka.

Címkék: Út Tokióba, vívás
https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/97064/pics/lead_800x600.jpg
Út Tokióba,vívás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?