Beutazási kedvezményt kaphatnak az olimpikonok

Kálovics Tibor

Japán beutazási kedvezményt helyezett kilátásba azoknak azon sportolók számára, akik részt vesznek az egy évvel elhalasztott tokiói olimpián.

Fotó: AFP

Hasimoto Szejko, az ötkarikás ügyekért felelős miniszter úgy nyilatkozott a mai napon, hogy meg akarják könnyíteni a külföldi sportolók bejutását az országban. A kedvezmény olyan országok és térségek olimpikonjaira is vonatkozna, amelyekből egy aktuális kormányrendelet szerint nem lehetne eljutni Japánba. Tokió kormányzója, Koike Juriko elmondta, hogy még reménykedik abban, hogy az olimpia jövőre a koronavírus legyőzésének és a világ egységének szimbóluma lehet. 

Japánban jelenleg 22 ezer fertőzött van, amelynek egyharmada tokiói, így a város még mindig harcol a járvánnyal. Az ötkarikás játékok az eredeti tervek szerint pontosan tíz nap múlva kezdődött volna, a pandémia miatt azonban márciusban a MOB egy évvel elhalasztotta az olimpiát. A világ legnagyobb sporteseményére így 2021. július 23-a és augusztus 8-a között kerülhet sor. Az elmúlt időszakban több sportoló, sportvezető és virológus fejezte ki aggodalmát amiatt, hogy megfelelő vakcina nélkül egy év múlva sem kellene megrendezni a játékokat. Egy friss közvélemény-kutatás szerint Japán lakosságának 77 százaléka is hasonlóképpen vélekedik. 

Címkék: tokió
https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/97691/pics/lead_800x600.jpeg
tokió
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?