Elkészült az olimpia új időrendi programja

Kálovics Tibor

Bejelentették a jövő érvre halasztott tokiói olimpia programját, amely szinte pontosan ugyanaz lesz, mint ami idén lett volna. 

Fotó: boadridding.hu

Az új terveket a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 136. (online tartott) kongresszusán jelentették be. A megnyitó ünnepségre 2021. július 23-án kerül sor, a menetrend azonban két nappal korábban egy fukusimai softballmeccsel veszi kezdetét. A bejelentések szerint mindenre egy nappal előbb kerül sor, mint a 2020-as időrendben, ugyanakkor az órarendben lesz néhány kisebb eltérés. 

A maratoni futás illetve a gyaloglás helyszíne változatlanul Szapporó lesz, a hosszútávú atlétikai számokat azért helyezték át Tokiótól 800 kilométerre, mert a nyári hőség veszélyeztetné a sportolók egészségét. A szervezők számára a halasztás legnagyobb problémáját az jelentette, hogy az olimpiai falu és az esemény 42 létesítménye egy év múlva is a sportolók rendelkezésére álljon. Júniusban úgy nyilatkoztak, hogy a helyszínek 80 százaléka biztosítva lesz a jövő évi eseményre is, és a mai tájékoztatás szerint mostanra azonban valamennyi létesítménnyel megszületett a szóbeli egyezség. 

A jövő július 23. és augusztus 8. között megrendezésre kerülő olimpián 339 számban hirdetnek olimpiai bajnokot. 

Címkék: MOB, tokió
https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/97823/pics/lead_800x600.png
MOB,tokió
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?