A japánok 70 százaléka ellenzi az olimpia megtartását

Kálovics Tibor

Egy felmérés szerint a japánok hetven százaléka ellenzi, hogy 2021-ben megtartsák az idei nyárról egy évvel elhalasztott tokiói olimpiát illetve paralimpiát.

Fotó: cnn.com

A felmérést végző Kydo japán hírügynökség országos közvélemény-kutatása szerint a válaszadók mindössze 23,9 százaléka ért egyet az ötkarikás játékok megrendezésével, 36, 4 százalékuk szerint ismét el kellene halasztani az olimpiát, míg 33,7 százalék úgy vélekedett, hogy a játékokat törölni kell. A péntek és vasárnap között végzett telefonos felmérésben résztvevők 44,1 százaléka úgy vélekedik, hogy korlátozott nézőszámmal vagy nézők nélkül kell lebonyolítani a megmérettetéseket.

A törlés és halasztás mellett szavazók 75,3 százaléka szerint a koronavírus-járvány még nem lesz megfékezhető a közeljövőben. További 12,7 százalék szerint az ország kormányának a jelenlegi helyzetben a vírus megakadályozása lenne a feladata, míg 5,9 százalék a növekvő költségek miatt érvelt a rendezés ellen. 

A szervezőbizottság és a NOB március végén döntött az olimpia elhalasztásáról, amelyet július 24. és augusztus 9. között terveztek lebonyolítani. A világ legnagyobb sporteseményére jelenlegi tervek szerint 2021. július 23-tól augusztus 9.-ig kerülhet sor. A szervezők ragaszkodnak a 2021-es dátumhoz, viszont a tervezetthez képest jelentősen csökkentett költségvetéssel akarják megrendezni az olimpiát. 

Címkék: tokió
https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/97893/pics/lead_800x600.jpg
tokió
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?