Nézők nélkül semmi értelme sincs az olimpiának

Pintér M. Lajos

A tokiói olimpia kapcsán továbbra is csak a bizonytalanság a bizonyos a pandémia árnyékában.

Illusztráció: pixabay.com

A szervezőbizottság elnöke idegenkedik attól a gondolattól, hogy a koronavírus-járvány miatt esetleg nézők nélkül rendezzék meg egy év múlva az elhalasztott tokiói nyári olimpiát – írja az MTI.

Mori Josiro, Japán korábbi miniszterelnöke szerint amennyiben lehetséges, már azt is el kellene kerülni, hogy a helyszíni szurkolók számát csökkentsék, mert létfontosságú, hogy ott legyenek a lelátókon. Ezzel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének kijelentésére reagált, Thomas Bach a múlt héten úgy fogalmazott: szükség esetén korlátozhatják a nézők beengedését.

Mori szerint szinte az egész országot megmozgatják a sportesemények, és az érdeklődőket nem szabad nehéz helyzetbe hozni egy ilyen döntéssel. Hozzátette: bízik benne, hogy Bach kijelentése csak „a legrosszabb forgatókönyvre” vonatkozott.

A japánok 70 százaléka ellenzi az olimpia megtartását

Egy felmérés szerint a japánok hetven százaléka ellenzi, hogy 2021-ben megtartsák az idei nyárról egy évvel elhalasztott tokiói olimpiát illetve paralimpiát. A felmérést végző Kydo japán hírügynökség országos közvélemény-kutatása szerint a válaszadók mindössze 23,9 százaléka ért egyet az ötkarikás játékok megrendezésével, 36, 4 százalékuk szerint ismét el kellene halasztani az olimpiát, míg 33,7 százalék úgy vélekedett, hogy a játékokat törölni kell.

A szervezők egyébként a kormánnyal és a tokiói kormányzósággal együttműködve szeptemberre több lehetséges lebonyolítási forgatókönyvet dolgoznak ki. Muto Tosiro, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója szerdán úgy nyilatkozott: arra készülnek, hogy akkor is megrendezik az olimpiát, ha a koronavírus-helyzet alapvetően nem javul addig. A márciusban elhalasztott játékok megnyitója 2021. július 23-án lenne a jelenlegi tervek szerint.

Címkék: tokió, Út Tokióba
https://tokio2020.blogstar.hu/./pages/tokio2020/contents/blog/98092/pics/lead_800x600.jpg
tokió,Út Tokióba
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?