Ökölvívás: Gedó György sokat tett az olimpiai bajnokok elismeréséért

2020.05.09.
Kálovics Tibor
Gedó György négy olimpián indult és legnagyobb sikerét 1972-ben érte el, amikor aranyérmes lett papírsúlyban. Cikkünkben a nehéz sorsú bajnok életét elevenítjük fel. 

Ökölvívás: élete első olimpiáján szerezte meg legnagyobb sikerét Török Gyula

2020.04.09.
Szabó Róbert
Az 1960-as római olimpián egymás után hetedjére állhatott magyar ökölvívó a dobogó legfelső fokára, miután kis híján KO-val Török Gyula 22 évesen megszerezte első olimpiai aranyát.

Ökölvívás: Papp László a nép igazi bajnoka volt

2020.03.28.
Kálovics Tibor
Kevés népszerűbb sportoló volt a magyar sporttörténelemben, mint Papp László. A csupa szív ökölvívó három olimpiai győzelmével ugyan történelmet írt, de mégis megmaradt egy allűröktől mentes példaképnek.

Ökölvívás: Gálos Roland kvótát szerzett Londonban

2020.03.21.
Szabó Róbert
A londoni kvalifikációs tornán a legjobb tizenhatba jutó Gálos Roland győzelmével kvalifikálta magát a tokiói olimpiára.
Címkék: ökölvívás

Regényhőssé vált a magyar ökölvívás első olimpiai bajnoka

2020.02.15.
Dorogi László
Kocsis Antal, a magyar ökölvívás első olimpiai bajnoka 1928-ban ért fel a csúcsra az ötkarikás játékokon. Nem ő számított a legesélyesebb magyar öklözőnek Amszterdamban, ám küzdeni tudásával méltó bosszút állt a trianoni békeszerződésen.

Hiába számítunk tradicionális ökölvívó nemzetnek, nehéz kvótát szerezni

2020.01.10.
Dorogi László
A Magyar Ökölvívó Szakszövetség szeptemberben megválasztott elnöke, Bajkai István tisztában van a ténnyel, hogy nem éppen a legszebb napjait éli a magyar ökölvívás.

Ezeket a cikkeket olvastad már?