A zeneóra-pénzt vívófelszerelésre költötte első női olimpiai bajnokunk

2020.02.25.
Dorogi László
Ha jobban belegondolunk, a zene és a sport nem is áll olyan távol egymástól. Mindkét esetben rendkívüli szerepe van a tűpontos ritmusnak, a megfelelő időzítésnek és a könnyed eleganciának. Elek Ilonánál ezt senki sem tudta jobban.

Regényhőssé vált a magyar ökölvívás első olimpiai bajnoka

2020.02.15.
Dorogi László
Kocsis Antal, a magyar ökölvívás első olimpiai bajnoka 1928-ban ért fel a csúcsra az ötkarikás játékokon. Nem ő számított a legesélyesebb magyar öklözőnek Amszterdamban, ám küzdeni tudásával méltó bosszút állt a trianoni békeszerződésen.

Az orosz fogságból sikerült elmenekülnie, a halál elől nem

Tersztyánszky Ödön minden értelemben megelőzte a korát. Sallangmentesen vívott, pedig az első világháború után újra kellett tanulnia a sportágat. A világégés borzalmai elől megmenekült, de a sors kegyetlenül érte utol.

Kötélidegzetű, kiváló katona volt a magyar lövészet első olimpiai bajnoka

2020.02.10.
Dorogi László
Krúdy Gyula író a világ legnyugodtabb magyarjának nevezte, nem létezett olyan sportág, amit ne próbált volna ki, végül mégis a szívének legkedvesebb sportban érte el pályafutása legnagyobb sikerét.
Címkék: Olimpiai sztorik

Olimpiai álmokat dédelget a friss Super Bowl-győztes játékos

2020.02.03.
Dorogi László
A Kansas City Chiefs szélvész gyors elkapója, Tyreek Hill már korábban is pedzegette, hogy szívesen elindulna az olimpiai válogatón.

Az első magyar olimpiai bajnok 19 évesen már felhagyott az úszással

2020.01.30.
Dorogi László
Hajós Alfrédot hajlamosak vagyunk a magyar úszósport úttörői között számon tartani, amivel alapvetően nincs is gond. Csakhogy, azt kevesen tudják, az első újkori olimpiai bajnokunk mindössze 19 éves volt, amikor visszavonult az úszástól.

Tokió 2020: Magyarországnak 23 érmet jósolnak

2020.01.24.
Napra pontosan hat hónap múlva kezdődik a tokiói olimpia, s egy felmérés alapján 23 érmet szerezhetünk.

Ezeket a cikkeket olvastad már?